Banda de Música Santádega de Coles

La “BANDA DE MÚSICA SANTÁDEGA” del Concello de Coles (Ourense), actualment consolidada com una de les bandes de referència a Galícia, naix el març de 2008 per iniciativa d’En Luis Humberto Cao, pianista natural de la localitat.

En les seues intervencions compta amb més de 60 músics, on conviuen intèrprets de diferents generacions, amb edats compreses entre els 8 i els 70 anys, la majoria d'ells formats en la pròpia “Escola de Música do Concello de Coles”.

Ha aconseguit diversos reconeixements artístics en trobades i certàmens, especialment en els organitzats per la Federación de Bandas de Música de Galicia:

  • - Primer lloc en el “XIII CertameGalego de Bandas de Música” celebrat el novembre de 2019 en la SECCIÓ INFANTIL
  • - Primer lloc en el “XV CertameGalego de Bandas de Música” celebrat el desembre de 2022, en la SECCIÓ TERCERA
  • - Segon lloc en el “XVI CertameGalego de Bandas de Música” celebrat l'octubre de 2023, en la SECCIÓ SEGONA


Ha participat en mostres de bandes en tota Galícia i en Castella León: XX Festival de Bandas, Negreira (A Coruña), II Festival Ponferrada, XXIII Xuntanza de Ordes (A Coruña), Cicle de Ribadavia (Ourense), Tenorio (Pontevedra) i un ampli historial de representacions en festes patronals municipals.

La banda té un ampli repertori d'interpretació que inclou diferents estils musicals adaptant-se a l'esdeveniment i públic per al qual se sol·licite la seua presència.

És dirigida pel mestre En Roberto Iglesias Rey.

El nom de la banda té origen en el Castro de Santádega (Quaderns d'Estudis Gallecs LIII), situat en el límit del Concello de Coles amb el de Vilamarín. Amb la seua creació es produeix una recuperació de la memòria musical de la zona, ja que es va arribar a comptar amb huit bandes en el mateix Concello de Coles.


Roberto Iglesias
Rey

Roberto Iglesias Rey, (Orense 1980). S'inicia en la música als 6 anys amb el professor i compositor Alejandro Del Río. Cursa els seus estudis oficials en el Conservatori Professional de Música d'Orense obtenint el títol professional de música en l'especialitat de trompeta. Es trasllada a la ciutat de A Coruña on obté la llicenciatura en l'especialitat de trompeta en el conservatori superior de música.

Va assistir a cursos de perfeccionament amb professors com: Juan Carlos Igea, Jose Vicente Navarro, Andrés Vales, Javier Simó, Maurice André, John Aigi Hurt, Enrique Rioja, Benjamin Moreno, Mireia Farrés, Spanish Brass Luur Metals, Francisco Cano Ruiz entre altres.

Com a trompetista ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica de Viana do Castelo (Portugal), L'Orquestra del Teatre Líric de Barcelona i La Banda de Música Municipal de A Coruña; amb aquesta última formació en la gravació del disc 60 Aniversari Rogelio Groba.

En el camp de la docència ha impartit classes a les Escoles Municipals de Chantada, Barbadás i en el conservatori municipal de Celanova, en l’actualitat és codirector de l'Escola de Música Kontrapunto i director de l'Escola Municipal de Música de Coles.

En el camp de la direcció va començar en l'àmbit coral amb professors com Dante Andreo i Maite Oca, en l'àmbit bandístic es forma en l'Escola Gallega de Direcció de Banda amb mestres com: Javier Viceiro, Jan Cober, Douglas Bostock, Frank De Vuyst, Miguel Romea, Borja Quintas, Juanjo Ocón, Bart Picqueur, Xoan Lois Diéguez y Andrea Loss.

El 2024 finalitza els seus estudis superiors de direcció d’orquestra en el CSMG amb els mestres: Pere Molina, Boris Perrenoud, i el seu tutor i mentor Cristóbal Soler.

En l'actualitat, dirigeix la Banda Artística de Arcade (Pontevedra), i la Banda de Música Santádega de Coles (Orense).